Trifle Black Forest

Λαχταριστό Trifle Black Forest. Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα ονειρεμένο γλύκισμα με στρώσεις από κέικ, κεράσια ή βύσσινα, τρίμμα σοκολάτας, κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα και σαντιγί. Παραδοσιακό, εντυπωσιακό γλυκό της Αγγλίας, με 5 στρώσεις… πενταπλή απόλαυση… το trifle (τράιφλ) που πρέπει σίγουρα κάποια στιγμή να το δοκιμάσετε και να είστε σίγουροι ότι θα ανταμείψει με το παραπάνω εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τις στρώσεις:
  • 1 βάση για τούρτα (παντεσπάνι) με γεύση σοκολάτα (“ΓΙΩΤΗΣ” ή άλλη με γεύση κακάο )
  • 2 κ.σ. λικέρ κεράσι ή βίσσινο (ή χυμό από τη κομπόστα αν σερβίρετε σε παιδιά)
  • 350 γρ. κεράσια ή βύσσινα κομπόστα, καλά σουρωμένα
  • 1 (125 γρ.) σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα, 54% κακάο, σε θερμοκρασία δωματίου τριμμένη στο τρίφτη ή με μαχαίρι ή ψιλοκομμένη
  • 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα (ΓΙΩΤΗΣ)
  • 400 ml φρέσκο γάλα
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 1 φάκελος Garni με γεύση βανίλια
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 3-4 κ.σ. νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής

Για τις στρώσεις: Κόβετε τη βάση για τούρτα με γεύση σοκολάτας σε μικρά κομμάτια, τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, τα ραντίζετε με το λικέρ ή με το χυμό της κομπόστας, τα ανακατεύετε και τα απλώνετε στη βάση του μπολ. Από πάνω στρώνετε τα σουρωμένα κεράσια ή βύσσινα και τα πασπαλίζετε με τη τριμμένη κουβερτούρα. Φτιάχνετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνετε στο μπολ πάνω από τη τριμμένη κουβερτούρα. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 30 λ να κρυώσει και “σταθεροποιηθεί” η κρέμα. Για το γαρνίρισμα: Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη Garni βανίλια. Βάζετε το μπολ του μίξερ τα 200 ml γάλα και το Garni βανίλια και τα χτυπάτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (5 λ περίπου ή μέχρι να στέκεται η σαντιγί). Στρώνετε τη σαντιγί, με κορνέ ή με κουτάλι, πάνω από τη κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, από πάνω απλώνετε τις νιφάδες σοκολάτας και προαιρετικά τις πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη ή τοποθετείτε στο κέντρο 3-4 κεράσια ή βύσσινα σουρωμένα από τη κομπόστα. Σερβίρετε και απολαμβάνετε το τέλειο Triafle. 

  @newsone
Tags from the story
Written By
More from Labros

Το φρούτο που ο Όμηρος ονόμαζε «Δώρο Των Θεών» και μας προστατεύει από 6 ασθένειες

Ο Όμηρος το ανέφερε ως «δώρο των θεών». Και μάλλον δεν είχε...
Read More