Τις χωρισμένες μανάδες να τις αγαπάτε λιγάκι περισσότερο.

Σκέφτομαι πόσο εύκολα η κοινωνία αλλάζει προφίλ και από Φιλελεύθερη και άκρως δημοκρατική, ανεκτική με τη διαφορετικότητα και την ομοφυλοφιλία αλλάζει και γίνεται στριμμένη και ψηλομύτα με τη κατηγορία των χωρισμένων γυναικών!

Έχεις προσέξει πόσο δύσκολα επιλέγει ένας ελεύθερος άντρας να δεσμευτεί με μια τέτοια γυναίκα; Με προβληματίζει και αναρωτιέμαι.. το παιδί είναι το θέμα; Είναι δύσκολο να δεχτεί ένας άντρας ένα ξένο παιδί και να το μεγαλώσει σα δικό του; Η οικογένεια φταίει; Που θέλει για τον γιόκα της κάτι εντελώς ελεύθερο ώστε να μην αναλάβει το παιδί τους ξένες υποχρεώσεις; Η ιδέα ότι μία χωρισμένη δε κάνει για γάμο τελικά; Τι φταίει;

Ευτυχώς ξέρω και τρανά παραδείγματα που καταρρίπτουν όλα τα παραπάνω.. άντρες που αγκάλιασαν παιδιά αλλουνού και τα μεγάλωσαν σαν δικά τους και καλύτερα καμία φορά από τους φυσικούς πατεράδες. Οικογένειες που αγκάλιασαν τέτοιες γυναίκες και τις έκαναν μέρος τους, κομμάτι δικό τους. Γυναίκες που κουβάλησαν τον τίτλο της πλέον ακατάλληλης για γάμο με ένα χωρισμό στη πλάτη και όταν βρήκαν τον σωστό άνθρωπο, πέταξαν τον τίτλο τους κάτω και τον έτριψαν στη μούρη αυτών που της τον κρέμασαν! Μα είναι τόσα λίγα αυτά τα παραδείγματα!

Η πλειοψηφία αυτών των γυναικών είναι γυναίκες που δύσκολα επιλέγονται για κάτι σοβαρό.. σα να μη τους έφτανε η δική τους ανασφάλεια αν το Βήμα που θέλουν να κάνουν είναι με έναν άνθρωπο κατάλληλο για να στηρίξει την ίδια μα και το παιδί της. Έρχεται ο καθένας και της φορτώνει μία ταμπέλα της μη τέλειας πιθανής συζύγου.

Αλήθεια και εμείς έτσι σκεφτόμαστε για τους χωρισμένους άντρες; Και αυτό με προβληματίζει μα θα το σχολιάσω άλλη φορά!

Τώρα γράφω για να σας πω πως αυτές τις γυναίκες αξίζει να τις αγαπάτε λιγάκι παραπάνω. Γιατί είναι γυναίκες με μαγκιά και θάρρος.

Θέλει κότσια ξέρεις να παραδεχτείς πως το σπίτι σου δεν έχει θεμέλια και να του δώσεις μια να το γκρεμίσεις. Θέλει μαγκιά πολύ να φύγεις και να παλέψεις μόνη εκεί έξω για δύο. Μα όποια έχει αυτά τα κότσια έχει σίγουρα και το θάρρος να παλέψει για σένα. Δεν ήρθε στη ζωή σου για να πάρει μόνο σα κάτι άλλες. Ήρθε γιατί πάνω από όλα χρειάζεται μια απόδειξη ότι μπορεί να αγαπήσει και να αγαπηθεί σωστά. Έχει το θάρρος να μείνει πλάι σου στη κάθε στραβή!

Πέρα αυτού έχει και απόθεμα αγάπης μέσα της πολύ. Αγάπη που δε πρόλαβε να δώσει, αγάπη που δόθηκε και πληγώθηκε και περιμένει να βρει τώρα ξανά αποδέκτη και να ξαναδοθεί πολύ πιο απλόχερα πολύ πιο ξεκάθαρα μα κυρίως εντελώς απόλυτα.

Είναι ήδη μάνα.. μεγάλο προσόν και ας το βλέπουν κάποιοι κουσούρι. Αυτό τη κάνει αυτόματα σοβαρή στις επιλογές της. Υπεύθυνη στη ζωή της. Δεν ήρθε να παίξει μαζί σου. Είναι μάνα.. μεγάλο προσόν. Ξέρει ήδη να αγαπάει πάνω και από αυτή την ίδια.. Τελικά μήπως να το ξανασκεφτοσουν; Μήπως μία τέτοια γυναίκα έψαχνες;

Της Γεωργίας Χατζηδάκη

@[epaggelmagynaika] [singleparent]

Tags from the story
Written By
More from Labros

Καπνίζεις πριν από τον ύπνο; Δες τι μπορεί να σου συμβεί!!!

Μέχρι τώρα ξέραμε τις θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό. Το...
Read More