Πώς θα κρατήσετε μακριά τα μυρμήγκια από το σπίτι σας -Οι 5 πανεύκολοι τρόποι που θα σε σώσουν.

Τα μυρμήγκια είναι από τα πιο… αθώα έντομα που κυκλοφορούν.

Πολλές φορές τα έχουμε παρατηρήσει είτε έξω στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας, ωστόσο, δεν μας ενοχλούν καθώς είναι τις περισσότερες φορές άκακα.

Βέβαια, υπάρχουν σπίτια που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα μυρμήγκια καθώς υπάρχουν πολλά και το έχουν κάνει δικό τους σπίτι.

Αν και δεν κάνουν κάτι, δεν είναι ωραίο ένα σπίτι να έχει… κατοικίδια μυρμήγκια, που σχηματίζουν τις γνωστές μας γραμμές.

Μην πανικοβάλεστε, όμως. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης, που είναι μάλιστα εύκολοι και γρήγοροι, αλλά κυρίως αποτελεσματικοί.

Ψάξαμε και βρήκαμε κάποιους έξυπνους τρόπους που προτείνει ο Σπύρος Σούλης για να διώξετε τα μυρμήγκια  και σας τους παρουσιάζουμε.

Θα χρειαστείτε υλικά που έχετε όλοι στα ντουλάπια σας:

ShutterstockShutterstockΦύλλα δάφνης

Βγάζουν μια μυρωδιά που απωθεί τα μυρμήγκια. Βάλτε 1-2 φύλλα δάφνης μέσα σε κάθε συρτάρι με τρόφιμα. Μπορείτε να τα βάλετε και μέσα στο σακουλάκι με το αλεύρι ή άλλα φαγώσιμα που θέλετε να προστατέψετε από τα μυρμήγκια.

shutterstockshutterstockΞίδι

Φτιάξτε ένα μείγμα από νερό και ξίδι και βάλτε το μέσα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. Ψεκάστε γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες για να μην αφήσετε τα μυρμήγκια να μπουν στο σπίτι.

shutterstockshutterstockΤαλκ

Το ταλκ λειτουργεί όπως ακριβώς και το ξίδι. Βάλτε το γύρω-γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα για να εμποδίσετε την είσοδο των μυρμηγκιών.

ShutterstockShutterstockΠορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ

Τα φρούτα αυτά έχουν μια όξινη μυρωδιά που απωθεί τα μυρμήγκια. Βράστε φλούδες μέσα σε νερό και ρίξτε το μείγμα σε αυλακώσεις, τρύπες και ρωγμές που μπορεί να κρύβουν μυρμήγκια στο εσωτερικό τους.

shutterstockshutterstockΚιμωλία

Μπορείτε να κάνετε μια γραμμή (ή και παραπάνω) από κιμωλία γύρω-γύρω σε όλο το σπίτι. Έτσι τα μυρμήγκια δεν θα πλησιάσουν στο χώρο σας γιατί η κιμωλία, που περιέχει ανθρακικό ασβέστιο, τα απωθεί.

shutterstockshutterstock

  @newsone
Tags from the story
Written By
More from Labros

Έχω ανοιχτή σχέση με τον φίλο μου, ξέρω και τη γυναίκα του.

Με το αγόρι μου είμαστε μαζί 4 χρόνια. Είναι παντρεμένος και με...
Read More