Πώς να καταλάβεις ότι δεν είσαι προτεραιότητα

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που τους έχουμε πολύ ψηλά στη ζωή μας. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ίδιο συμβαίνει και με εκείνους. Είναι όμορφο να δίνεις, αλλά είναι όμορφο και να παίρνεις. Διαφορετικά, αυτή η σχέση δεν θα κρατήσει, γιατί σύντομα θα κουραστεί αυτός που δίνει συνεχώς. Εξουθενωτικό δεν ακούγεται; Όταν όμως βρίσκεσαι στη θέση αυτού που δίνει, αργείς να συνειδητοποιήσεις πώς έχει η κατάσταση και συμβιβάζεσαι χωρίς να το καταλάβεις. Νομίζεις ότι αυτό είναι η νόρμα.

Ακόμη και αν έχεις τυφλωθεί από τον έρωτα, υπάρχει τρόπος να καταλάβεις αν βρίσκεσαι σε μία μονόπλευρη σχέση;

1.       Αυτά που σου λέει, δεν συμβαδίζουν με αυτά που κάνει. Λέει ότι θέλει να σε δει και να τα πείτε, αλλά τελικά ποτέ δεν τα καταφέρνει.

2.       Στην πραγματικότητα, αυτά που λέει είναι αυτά που πιστεύει ότι θες να ακούσεις. Μόνο και μόνο για να μην συνεχίσεις τη γκρίνια.

3.       Συνέχεια κάτι θα κάνεις γι’ αυτόν τον άνθρωπο, αλλά εκτός από αυτό που θες να ακούσεις, δεν θα δεις να πράττει ανάλογα με εσένα.

4.       Δεν νιώθεις ότι σε εκτιμά. Θυμάσαι τον Κωνσταντίνο στους «Δύο Ξένους» που δεν μπορούσε να πει στην Κουντουράτου ούτε ότι την εκτιμά; Καμία σχέση, αυτά συμβαίνουν μόνο στις σειρές.

5.       Νιώθεις ότι έχεις εξαντληθεί σωματικά, νοητικά και συναισθηματικά. Αυτό συμβαίνει γιατί εσύ κρατάς ουσιαστικά τη σχέση και έχει πέσει όλο το βάρος πάνω σου.

6.       Ακόμη και αφού εξαντληθείς από την σκέψη και την ανάλυση και πεις αυτά που σε προβληματίζουν, η κατάσταση δεν αλλάζει.

7.       Παρόλα αυτά, βαθιά μέσα σου, ξέρεις ότι αν σταματήσεις εσύ να ασχολείσαι, η σχέση θα έρθει σε τέλμα. Γι’ αυτό δεν συνεχίζεις;

8.       Νιώθεις συνέχεια άγχος. Δεν καταλαβαίνεις γιατί συμβαίνει αυτό. Θα σου πούμε γιατί συμβαίνει. Παλεύεις για κάτι χωρίς νόημα.

9.       Υπάρχουν κάποιες στιγμές που όντως κουράζεσαι και αρχίζεις να δυσανασχετείς. Σταματάς την προσπάθεια και η σχέση αρχίζει να βαλτώνει.

10.   Φτάνεις σε ένα σημείο όπου δεν αναφέρεις τίποτα, κανένα προβληματισμό σου, γιατί φοβάσαι μην πιέσεις καταστάσεις. Ίσως να σου έχει πει στο παρελθόν «Τότε γιατί δεν φεύγεις;», οπότε νιώθεις ότι δεν έχεις επιχειρήματα. Φοβάσαι ότι αυτό που σας ενώνει είναι πολύ εύθραυστο και ότι θα φύγουν και δεν θα γυρίσουν ποτέ.

11.   Το πιο βασικό. Διαβάζεις αυτό το άρθρο.

Το πιο πιθανό είναι αυτός ο άνθρωπος να μην θέλει καν σχέση, γι’ αυτό και προσφέρει το λιγότερο που μπορεί. Εν τέλει, θα κατάλάβεις ότι αξίζεις πολύ περισσότερα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση. Χρειάζεσαι έναν άνθρωπο να σε στηρίζει, να σε αγαπάει κι αν σε απογοητεύει, να προσπαθεί να επανορθώσει.

Σου αξίζει ένας άνθρωπος που μπορεί να βρίσκεται εκεί σε μία δύσκολη στιγμή. Ένας άνθρωπος που τα ελαττώματά σου δεν του φαίνονται εκνευριστικά. Κάποιος που σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι μοναδικός και θελκτικός. Κάποιος που να μπορείς να εκμυστηρευτείς τα πάντα χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε κατακρίνει . Κάποιος που σε κάνει νιώθεις ασφάλεια και γουστάρει να είναι δίπλα σου. Ένας άνθρωπος που είναι εκεί όταν τον χρειάζεσαι και δεν θα σε αφήσει να φύγεις.

@in2life
Tags from the story
Written By
More from Labros

Ημερήσια Ταρώ

Καλώς ήλθατε στην ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη Ταρώ. Συμπληρώστε το e-mail σας ,την...
Read More