ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΧΩΡΙΣΕΙ; ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ.

Εσύ πλέεις σε πελάγη ευτυχίας. Μήπως όμως πλέεις μόνη; Ναι, το έχουμε περάσει όλες: εμείς να ράβουμε νυφικά κι αυτός να σκέφτεται το χωρισμό. Οι άντρες έχουν αυτή την σπαστική συνήθεια: δεν μιλάνε. Προτιμούν να εξαφανιστούν ένα ωραίο πρωί παρά να συζητήσουν τι τους χαλάει σε μία σχέση. Πριν λοιπόν ο πρίγκηπας εξαφανιστεί, καλό είναι να αξιολογήσεις τα σημάδια που σου δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση. Κι αν πια τόσο πολύ τον θες να προσπαθήσεις να τον ξανακατακτήσεις. Παρακάτω συγκεντρώνουμε δέκα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου σκέφτεται το χωρισμό.
*Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο…
Κι αφού σε πνίγει το παράπονο που δεν καλεί όσο συχνά συνήθιζε, ρίχνεις τα μούτρα σου και παίρνεις εσύ τηλέφωνο. Μόνο και μόνο για να αφήσεις… αναπάντητες κλήσεις παντού. Η έλλειψη θέλησης για επικοινωνία εκ μέρους του θα πρέπει να σε προϊδεάσει ότι έχει μειωθεί και η θέλησή του για όλο το πακέτο.
*Δεν κάνει σχέδια μαζί σου
Πάνε οι εποχές που κανονίζατε ταξίδια και ονειρευόσασταν μαζί. Τώρα δεν κάνει κανένα σχέδιο, ούτε καν για το επόμενο σαββατοκύριακο. Αν αποφεύγει εντέχνως κάθε συζήτηση για το τι θα κάνετε το καλοκαίρι και σπεύδει να πει «είναι πολύ νωρίς» κι ας έχει φθάσει Αύγουστος τότε συνειδητά ή όχι δεν βλέπει κανένα μέλλον μαζί σου. Αν δε μέχρι και για να βγείτε για ποτό σε παίρνει μισή ώρα πριν, είναι σιγουράκι ότι δεν έχει μέλλον η σχέση.
*Βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες.
Όποτε είναι να βγείτε έχει τελικά το επαγγελματικό dinner που δεν αναβάλλεται (ούτε πολυεθνική να διοικούσε). Έχετε κανονίσει να πάτε σινεμά, αλλά δεν έχει σήμα στο κινητό, δε σε ακούει καλά, θα τα πείτε άλλη ώρα, γεια. Μπορεί οι δικαιολογίες του να έχουν γίνει ιδιαίτερα περίτεχνες αλλά ένα έμπειρο «μάτι αντιλαμβάνεται ότι είναι πέρα για πέρα ψεύτικες.
*Οι καβγάδες έγιναν ο κανόνας
Κι εκεί που είχες να το λες ότι δεν τσακώνεστε ποτέ, τώρα με την παραμικρή αφορμή ξεκινάει καβγά και μοιάζει ότι κάνεις ή λες να είναι γι αυτόν λάθος κι εκνευριστικός. Μέχρι και πράγματα που στις καλές μέρες της σχέσης σας έβρισκε τόσο χαριτωμένα και γλυκά.
*Ξέρει πού πονάς και το χρησιμοποιεί
Στου καβγάδες, που όπως είπαμε έχουν γίνει ο κανόνας, χρησιμοποιεί «χημικά όπλα. Ξέρει τι είναι αυτό που θα σε πληγώσει γι’αυτό και το αναφέρει, κάνοντας σαφές πως τα απλά καβγαδάκια είναι πια παρελθόν_ εδώ υπάρχει πλέον αμείλικτος πόλεμος. Κρύψε σε κανένα ντουλάπι καλού κακού τις πορσελάνες σου…
*Έχει ένα μυστικό, και δύο και τρία
Η μυστικοπάθεια, ιδίως αν δεν ήταν γνώρισμα του συντρόφου σου ως τώρα, σου αποκαλύπτει πως τα πράγματα έχουν αλλάξει: κλείνεται στο μπάνιο για να στείλει ένα μήνυμα, δεν απαντά στις κλήσεις σου μπροστά σου, δεν μοιράζεται μαζί σου σημαντικά πράγματα (του τύπου ότι σκέφτεται να μετακομίσει στο Ντουμπάι) και αντιλαμβάνεσαι ότι σου λέει όλο και συχνότερα ψέματα.
*Δε σου λέει πια «σ’αγαπώ»
Από ένα σημείο και μετά σε κάθε σχέση το «σ’αγαπώ» λέγεται αυτόματα, μηχανικά κι εύκολα. Αυτό κάνει ακόμη πιο ύποπτο το γεγονός ότι σταματά να το λέει ξαφνικά: δεν είστε πια στην αρχή της σχέσης ώστε να περιμένει να το νιώσει. Αντίθετα, νιώθει ότι είστε πιο κοντά στο τέλος της σχέσης κι έχει αρχίσει να μην το νιώθει.
*Έχει αλλάξει η στάση της παρέας του απέναντί σου
Μη νομίζεις, κι αυτός τα μοιράζεται με τους φίλους του κι αυτοί ξέρουν αυτά που εσύ υποψιάζεσαι. Αν ξαφνικά όλη του η παρέα σε κοιτάει με οίκτο είναι φως φανάρι ότι επίκειται χωρισμός.
*Το λέει τον ένστικτό σου
Αν το ένστικτό σου λέει πως κάτι δεν πάει καλά, κάτι παράξενο συμβαίνει, κάτι δεν είναι όπως πριν και πως η χημεία σου με το άλλο σου μισό έχει γίνει περισσότερο περίεργη ψυχοφθόρα και δυσάρεστη παρά όμορφη και ειδυλλιακή, οι πιθανότητες να κάνεις λάθος είναι λίγες.
@Staxtopouta
Tags from the story
Written By
More from Labros

Η μικρή κατα-δικη μου αλήθεια.

Άν είχα χρόνο άπειρο θα καταριόμουν τη ζωή.Θα είχα βαρεθεί τον απαράδεκτο...
Read More