Μήπως ο χωρισμός σας είναι προσωρινός;

Χωρίσατε, αλλά κάτι μέσα σου λέει ότι δεν έχετε τελειώσει. Αν συμβαίνουν τα παρακάτω, κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά καλό είναι να μην γίνονται. Τουλάχιστον μετά τα 25. Όταν υπάρχει αγάπη, συντροφικότητα, συναισθηματικό δέσιμο και επικοινωνία, δεν λες την απαγορευμένη λέξη, αν α) δεν έχεις πρώτα συζητήσει τον λόγο που σε κάνει να θες να χωρίσεις και β) δεν το έχεις σκεφτεί εξονυχιστικά

Ωστόσο, έγινες ο κακός τύπος (ή έγινε) που μισούν όλοι στις ταινίες, και έδρασες παρορμητικά ας το πούμε, εν βρασμώ ψυχής να το πούμε, εντελώς ηλίθια θα το πούμε. Τι γιατί; Γιατί τώρα διαβάζεις αυτό το άρθρο, αντί να ρίξεις τα μούτρα σου και να πεις απλά «Δεν το εννοούσα». Αν είσαι από την άλλη μεριά, αρχικά, δεν μπορεί, κάποια βλακεία θα έχεις κάνει και εσύ για να φτάσει να σου πει «χωρίζουμε», αλλά χαλάλι, δικαιολογείσαι περισσότερο.

Τελοσπάντων. Πάμε να δούμε γιατί εσείς οι δύο θα καταλήξετε πάλι μαζί.

1. Ο χωρισμός προέκυψε λόγω συγκυριών

Τα έφερε έτσι η ζωή. Ναι, υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό. Αν ο ένας δουλεύει βράδυ και ο άλλος πρωί, πού όρεξη για έρωτες; Δεν υπάρχει ποιοτικός χρόνος, ο άνθρωπος που δουλεύει βράδυ, όσο να το πεις, μία εμπλοκή με το βιολογικό ρολόι, την έχει. Δε χρειάζονται πολλά τέτοια δεδομένα για να αρχίσει να φθείρεται η σχέση.

2. Χωρίσατε πάνω σε τσακωμό

Ώστε φτάσατε λοιπόν σ’ αυτό το σημείο. Προσπερνάμε το γεγονός ότι φερθήκατε σαν παιδάκια. Βριστήκατε, είπατε ότι δεν θέλετε να ξαναδείτε ο ένας τον άλλο και αναφωνήσατε «Χωρίζουμε!». Τουλάχιστον συμφωνήσατε κάπου.

Έφτασε η επόμενη μέρα και, προφανώς, κανένας από τους δύο δεν ψήνεται να κάνει το πρώτο βήμα. Χαλάρωσε, θα ηρεμήσει η κατάσταση και θα μιλήσετε. Φρόντισε μόνο να συζητήσετε το λόγο που τσακωθήκατε και να ξεκαθαρίσεις ότι είναι κάτι που είπες πάνω στα νεύρα σου. Και ο άλλος δηλαδή, αν το είπε.

3. Μιλάτε σαν να μη συνέβη τίποτα

Ήσασταν και οι δύο εκεί την ώρα που ανταλλάξατε λόγια χωρισμού, αλλά είναι σαν να μην ήσασταν. Μιλάτε κανονικά, ερωτοτροπείτε και οι φίλοι σου απορούν τι σκατά γίνεται. Αν δεν μπορείς να βάλεις ένα ξεκάθαρο τέλος στη σχέση, δηλαδή να μην μιλάτε για κάμποσο διάστημα, να μην βρίσκεστε (ό,τι κάνει δηλαδή όλος ο κόσμος), τότε ο χωρισμός μας μάλλον δεν υφίσταται.

4. Κανείς από τους δύο δεν ενδιαφέρεται να φλερτάρει

Φίλοι, ξαδέρφια, θείες, μάνα, γιαγιά είναι στην πρώτη γραμμή και περιμένουν να σου κάνουν συνοικέσιο, για να «πάρει λίγο τα πάνω του το παιδί». Εσύ όμως αποφεύγεις τις νέες γνωριμίες. Το ίδιο συμβαίνει και με την πρώην σχέση σου.

Αν κανένας από τους δύο δεν επιθυμεί να γνωρίσει νέο κόσμο, τότε κάποιες φορές αυτό σημαίνει ότι ο χωρισμός ήτα ο χώρος που χρειαζόταν για να εκτιμήσετε ο ένας τον άλλο.

5. Τα θέματα σας μπορούν να λυθούν και χωρίς να χωρίσετε

Ξέρεις πολύ καλά τι εννοούμε. Αν τα προβλήματα σας είναι της τάξεως του «Γιατί άφησες το καπάκι της τουαλέτας ανοιχτό;» ή «Γιατί πήρες μερέντα και όχι νουτέλα;» τότε σας έχουμε νέα. Μπορείτε να λύσετε και χωρίς να χωρίσετε!

Μην ξεχνάς ότι το να ενοχλείσαι κάποιες φορές από το σύντροφό σου, είναι κομμάτι της σχέσης. Αν τον παράτησες ή σε παράτησε για τέτοια θέματα, τότε πρέπει να δουλέψετε την επικοινωνία σας και να λύνετε το κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται με υπομονή, κατανόηση και ενσυναίσθηση. Ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνες το πρόβλημά του, έχε κατά νου ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικί και μας ενοχλουν διαφορετικά πράγματα.

6. Η ζωή είναι ωραία όταν είστε μαζί

Χωρίς αυτό να σημαίνει ταξίδια και λούσα. Όταν είστε μαζί, υπάρχει ενθουσιασμός, θετικισμός και ισορροπία. Τον αποδέχεσαι και σε αποδέχεται με τα ελαττώματα του. Σε θέλει, τον θέλεις, γιατί δεν παντρευόσαστε;

@in2life
Tags from the story
Written By
More from Labros

Ο γνωστός σεφ Jamie Oliver απέδειξε στο δικαστήριο ότι τα McDonald’s δηλητηριάζουν τους πελάτες τους!

Διατροφικό σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους έφερε στο φως στην Αμερική ο γνωστός σεφ...
Read More