Μια γκόμενα που να μας σκαλώνει το μυαλό!

Είμαστε κι εμείς που θα σνομπάρουμε ό,τι μη φυσιολογικό, χτιστό, πλαστικό κι απρόσιτο κινείται. Εμείς είμαστε που πάντοτε ψάχνουμε το κάτι διαφορετικό να κοντραριστεί με την προσωπικότητα που σκιστήκαμε τόσα χρόνια να χτίσουμε.
Είμαστε αυτοί που ζητάμε μια ζόρικη κι άνετη γκόμενα που για πάρτη της θα αναθεωρήσουμε ό,τι στερεότυπο χωνέψαμε πως υπήρχε.
Ο λόγος γίνεται γι’ αυτή τη μία που ταιριάζει στον καθένα μας και θα κάνει μακράν τη διαφορά από το υπόλοιπο μπιχλιμπιδάτο σύνολο. Όλοι μας θέλουμε μια τέτοια γκόμενα στο πλευρό μας. Για τον οποιοδήποτε υπάρχει τουλάχιστον μια εκεί έξω που μπορεί να τον σκαλώσει τόσο άσχημα, σε βαθμό να ξεχάσει τ’ όνομά του γι’ αυτήν. Θέλει προσοχή για να προσεγγίσεις ένα θηλυκό σαν κι αυτό ειδάλλως περνά από μπροστά μας σαν αερικό φερμένο απ’ την αντίπερα όχθη και μετά άντε να συνέλθουμε.
Επιλογές υπάρχουν πολλές μα όταν ξέρουμε τι ζητάμε, για ποιο λόγο και για ποια αιτία πάντα είμαστε στην εκλεκτή θέση του να διαλέξουμε το φιλέτο. Δύσκολα τα πράγματα όμως και το γνωρίζουμε χρόνια τώρα. Άλλωστε γι’ αυτά τα δύσκολα είμαστε κι εμείς φτιαγμένοι. Οτιδήποτε εύκολο, απλό και λιτό, δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα μας. Θέλει πλοκή η ιστορία.
Το ζήτημα είναι, όμως, πως το πολυπόθητο φιλέτο, έχει ξεπεράσει το στάδιο του κοριτσιού, της γκόμενας και του απόλυτου θηλυκού μιας και ξέρει πάρα πολύ καλά να συμπεριφερθεί ώριμα, όπως αρμόζει στον όρο της γυναίκας. Στις περιπτώσεις ανωριμότητας απλά μας τσεκάρει. Ξέρει τι κάνει και γιατί. Έχει ξεπεράσει τα υπαρξιακά της και δεν είχε ποτέ ψυχολογικά.
Το γενικότερο σύνολό της είναι πολύ καλά μελετημένο κι ιδιαίτερα προσεγμένο, έτσι σε καμία των περιπτώσεων δε θα τη δούμε να παραφέρεται και να κάνει σαν εκείνες που κοροϊδεύουμε. Είναι αυστηρή με τον εαυτό της, γνωρίζει άψογα τι θέλει από τη ζωή της και χρειάζεται να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε φίλες και γνωστές της για το δικό της «είναι». Αν δεν ικανοποιηθεί ο ίδιος της ο εαυτός γι ‘ αυτά που παλεύει, τίποτα δεν έχει σημασία. Τέλος, θέλει να διεκδικηθεί από έναν άντρα ανώτερό της.
Τρελαινόμαστε όταν έχει πλήρη επίγνωση της οποιασδήποτε κατάστασης και μπορεί να τοποθετηθεί εγκαίρως στο θέμα με την κοφτερή της άποψη. Γουστάρουμε μια γκόμενα σαν κι αυτή, όχι μόνο γιατί έκανε τη διαφορά απ’ τη σαβούρα με όλα τα χαρακτηριστικά της, αλλά και για να την καμαρώνουμε για όλο της το «είναι» μέσα, έξω κι από πάνω μέχρι κάτω. Δεν αμφιβάλλει κανείς μας, πως ακόμη κι η πιο ζόρικη και βαρβάτη, έχει ανάγκη την ασφάλειά μας. Δε θα το υποδηλώσει, όμως, ποτέ, εκτός αν καταφέρουμε και περάσουμε επιτυχώς το τεστ της πολυπόθητης εμπιστοσύνης. Μέχρι τότε, θα είναι ό,τι πιο άγριο κι ατίθασο έχουμε γνωρίσει.
Είναι διαφορετικό κι επίπονο να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με ένα ελεύθερο άγριο άλογο. Είναι χτύπημα σε απαγορευμένη ζώνη, να μας αφήνει μαλάκες την ώρα που μιλά και να χρησιμοποιεί διαρκώς και μόνο τις κατάλληλες λέξεις που ταιριάζουν στο σκεπτικό της. Είναι αδιανόητο να συμβεί αυτό σ’ εμάς όταν έχουμε συνηθίσει να είμαστε οι μαλακομαγνήτες. Κι όμως όλα είναι δυνατά φίλοι μου κι αρκετές φορές παίζει ρόλο το πώς χειριζόμαστε οι ίδιοι κάποιες καταστάσεις προκειμένου να γνωρίσουμε με όλη τη σημασία έναν άνθρωπο.
Το μόνο σίγουρο στην περίπτωση της μοναδικής και σούπερ γκόμενας είναι πως κανένας δεν είναι τέλειος. Ας είμαστε αντικειμενικοί και προσεκτικά τοποθετημένοι στην εκάστοτε περίπτωση και θα έρθει κι η ώρα της. Συνηθίζεται τόσο να λέγεται όσο και ν’ ακούγεται πως αυτή η μία και η μοναδική, η έξυπνη και το ταλέντο, συνήθως κάνει μια φορά την είσοδό της στο διάβα μας.
Για μια τέτοια γκόμενα χρειάζεται να φτιάξουμε την πύλη του «μαζί» και να περάσουμε το κατώφλι της για το υπόλοιπο της ζωής μας. Ας ξεκινήσει λοιπόν σαν μια γκόμενα κι ας καταλήξει η γυναίκα μας. Ούτως ή άλλως το αποτέλεσμα μετράει.
@anonymoigr
Tags from the story
Written By
More from Labros

Αστεροειδής Εστία: Η φλόγα της ψυχής σου

Στο θαυμαστό ταξίδι της Αστρολογίας, ανάμεσα στους γνωστούς πλανήτες υπάρχει και ένας...
Read More