Η έρημος «καταπίνει» το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι και οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές

Παρά τις επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων για εντυπωσιακές κατασκευές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η αργή κίνηση των αμμόλοφων και οι σποραδικές αμμοθύελλες φαίνεται πως αρκούν προκειμένου να επανέλθει «δριμύτερη» η έρημος, καλύπτοντας κάθε ανθρώπινο έργο.

Με drone και φωτογραφικές μηχανές υψηλής ευκρίνειας, ο Αυστραλός φωτογράφος Ιρενάεους Χερόκ, απαθανάτισε αυτή την, άλλοτε αργή και άλλοτε απότομη, κυματώδη κίνηση της ερήμου η οποία εξαπλώνεται πάνω από τεχνητούς κήπους και περιφερειακές οδικές αρτηρίες των πόλεων που αψηφούν τις αντίξοες συνθήκες.

Ο Χερόκ εξειδικεύεται στις φωτογραφίες τοπίων και πορτρέτων και αντλεί την έμπνευση του από τους Μεγάλους Δασκάλους της ζωγραφικής τέχνης και του κινηματογράφου.

Στην εν λόγω σειρά φωτογραφιών, ο εμπνευσμένος καλλιτέχνης αποτυπώνει την αέναη μάχη ανάμεσα στη φύση και στους ανθρώπους στις ερημικές εκτάσεις της Μέσης Ανατολής.

Μέσα σε λίγες δεκαετίες, το Ντουμπάι μετατράπηκε από ταπεινό ψαροχώρι σε νευραλγική μητρόπολη του κόσμου, αλλά οι φωτογραφίες του Χερόκ είναι εδώ για να μας υπενθυμίζουν ότι η Μητέρα Φύση σχεδόν πάντοτε επιστρέφει εκεί από όπου την έδιωξαν.

@newsone
Tags from the story
Written By
More from Labros

4 Σημάδια που δείχνουν ότι κινδυνεύει η σχέση σου!!!

Όλες οι σχέσεις περνάνε και τις δύσκολες τους στιγμές και τις περισσότερες...
Read More