Χρησιμοποιήστε Λάδι Καρύδας για να αποτρέψετε το Γκριζάρισμα των Μαλλιών και την τριχόπτωση

Τα μαλλιά μας καθορίζουν σημαντικά την ταυτότητά μας. Και γι’ αυτό δεν είναι παράξενο που ξοδεύουμε υπέρογκα ποσά ετησίως για να τα κάνουμε να φαίνονται νεανικά και λαμπερά. Πολλά είναι τα χρήματα που ξοδεύουμε σε συνθετικές χημικές ουσίες και διαλύματα. Όμως, υπάρχει μία μέθοδος με φυσικά οφέλη: το λάδι καρύδας.

 Προστασία και ενδυνάμωση

Το καλύτερο είδος λαδιού καρύδας για να χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά σας είναι το οργανικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πρωτεΐνη που προστατεύει τις ρίζες και αποτρέπει το σπάσιμο της τρίχας. Σφραγίζει την υγρασία που προστατεύει τα μαλλιά σας από τις αλλαγές του περιβάλλοντος. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο κρανίο σας. Θρέφει τα μαλλιά σας με ζωτικές θρεπτικές ουσίες. Επίσης έχει αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιασική δράση.

Όμως, δεν το χρησιμοποιείτε απλώς αλείφοντας μία χούφτα με λάδι στο κεφάλι σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, το λάδι πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα βάζο, το οποίο, με τη σειρά του, θερμαίνεται σε ένα δοχείο με ζεστό νερό . Το ζεστό νερό μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να μουσκέψετε τα μαλλιά σας και μετά μπορείτε να χύσετε το λάδι στο κεφάλι σας με κουτάλι της σούπας. Χρησιμοποιήστε δύο κουτάλια για μαλλιά μέχρι τον ώμο και τέσσερα για μακριά μαλλιά.

Κάνετε μασάζ με το λάδι στο κεφάλι σας για τουλάχιστον 3 λεπτά και μετά φορέστε ένα σκουφί λουτρού για 20-30 λεπτά, παρόλο που, εάν το αφήσετε για όλο το βράδυ, τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα. Όταν τελειώσετε, ξεπλυθείτε με ένα σαμπουάν χωρίς συντηρητικά και μη βάζετε κοντίσιονερ.

Πείτε αντίο στα γκρίζα μαλλιά

Το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του γκριζαρίσματος των μαλλιών. Σε συνδυασμό με φύλλα από κάρυ, αποτρέπει το γκριζάρισμα των μαλλιών χάρη στη βιταμίνη Β.

Τοποθετήστε μία χούφτα με φύλλα από κάρυ σε ένα φλιτζάνι με λάδι και βράσετε το μείγμα για 6-8 λεπτά. Αφού αφήσετε το παρασκεύασμα να κρυώσει, αποστραγγίστε το λάδι και κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας μ’ αυτό, χρησιμοποιώντας το 3-4 φορές την εβδομάδα, πριν κοιμηθείτε.

Το πρωί, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν – κατά προτίμηση ήπιο φυτικό – για να ξεπλύνετε το κεφάλι σας από το μείγμα και να απολαύσετε τα αποτελέσματα. Και εάν ενθουσιαστείτε με τα πολλά οφέλη του λαδιού καρύδας στα μαλλιά σας, πείτε το και στους φίλους σας!

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας

@remedydaily.com

Tags from the story
Written By
More from Labros

Τα 12 ζώδια στον επαγγελματικό χώρο!!

Η συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου στο χώρο της εργασίας του διαφέρει, αφού...
Read More