Boston cake με ganache σοκολάτας.

Ένα πεντανόστιμο, αφράτο, υπέροχο στη γεύση του κέικ, πολύ εύκολο στη παρασκευή του που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας. Το κέικ πήρε το όνομά του, “Boston Cake”, από το ξενοδοχείο “Parker House Hotel” στη Βοστώνη, στο οποίο ο διάσημος Γάλλος σεφ Augustine Francois Anezin, που ηγήθηκε στο μαγειρικό προσωπικό του ξενοδοχείου από το 1865-81, το παρασκεύασε για πρώτη φορά. Πρόκειται για ένα αφράτο κέικ βουτύρου γεμιστό με κρέμα σαντιγί καλυμμένο με ganache σοκολάτας. Ένα κέικ που λόγω της νοστιμιάς του και της εύκολης παρασκευής του θα γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιών
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 3 μέτρια αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιών
  • 150 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 175 ml φρέσκο γάλα
  • Για τη γέμιση:
  • 1 συσκευασία σε τενεκεδάκι, (250 γρ.), φυτική σαντιγί κρέμα (όπως ΓΙΩΤΗΣ Creme ή Morfat Creamy), κρύα τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • 115 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 80 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε 2 στρογγυλά ταψάκια μιας χρήσης των 20 εκ., τα πασπαλίζετε με αλεύρι τινάζοντας το περίσσιο και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ αναμιγνύετε και τη βανίλια και το αφήνετε στην άκρη.  Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 1/2 λ και μετά προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ περίπου να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα του κέικ στα 2 βουτυρωμένα ταψάκια, τα χτυπάτε ελαφρώς στο πάγκο εργασίας σας να ισιώσει η επιφάνειά τους και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο τους βγει στεγνό και καθαρό. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε 2-3 λ να “σταθούν” και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα όπου και τα αφήνετε μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Αν βιάζεστε μόλις μισοκρυώσουν μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για να κρυώσουν τελείως.

Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ χτυπάτε με το μίξερ τη κρύα φυτική σαντιγί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη για τουλάχιστον 5-6 λ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τοποθετείτε το ένα στρογγυλό κομμάτι κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος, απλώνετε ισομερώς στην επιφάνειά του τη γέμιση και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο κέικ. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη γκανάς.

Για τη ganache σοκολάτας: Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια τα οποία τοποθετείτε σε ένα μέτριο πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος μαζί το βούτυρο και τα σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Μόλις δείτε τις πρώτες φουσκάλες κοχλασμού, το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μπολ με τα κομματάκια σοκολάτας. Το αφήνετε χωρίς να ανακατεύετε για 4 λ και στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν τελείως τα κομματάκια σοκολάτας και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.  Βγάζετε το κέικ από το ψυγείο, ρίχνετε τη ganache σοκολάτας στη κορυφή του και με μια σπάτουλα το απλώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας τη ganache να χυθεί ελαφρώς και στα πλάγια. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λ να σφίξει η ganache και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

@sintayes

Tags from the story
Written By
More from Labros

Το συγκινητικό βίντεο του νηπιαγωγείου Ιεράπετρας που κέρδισε Ευρωπαϊκό βραβείο

Εικόνες από τη ζωή των ανθρώπων μιας άλλης εποχής. Παλαιότερης. Εικόνες που...
Read More