Άντρας μισογύνης – Χαρακτηριστικά – Τι να κάνεις!!!

Ο άντρας μισογύνης είναι αυτό που καμιά γυναίκα δεν θα ήθελε να έχει απέναντί της!
 Είναι η δυσάρεστη συμπεριφορά ενός άντρα που μπορεί να μας εξοργίσει και σίγουρα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύκολα.
 Επειδή όμως δεν είναι κάτι που γράφουν στο μέτωπο δεν είναι καθόλου περίεργο να το αρχίσουμε να το διαπιστώνουμε στην πορεία!

Αν λοιπόν έχει αρχίσει να χτυπάει ένα καμπανάκι μέσα στο κεφάλι μας το οποίο μας τονίζει πως με τον συγκεκριμένο άνθρωπο κάτι δεν πάει καλά, ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

 Ο άντρας μισογύνης έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά που δεν αργούν να φανούν ή που μάλλον είναι δύσκολο να κρύψει. Παρακάτω θα δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά ενός άντρα μισογύνη αλλά και τις πιθανές αιτίες οι οποίες μπορεί να έχουν προκαλέσει μία τέτοιου είδους συμπεριφορά. Επιπλέον, θα δούμε και κάποιους τρόπους να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση αφού μπορεί ο συγκεκριμένος άντρας να βρίσκεται δίπλα μας αλλά αργήσαμε λίγο να αντιληφθούμε μερικά πράγματα. Άραγε αλλάζει ένας άντρας μισογύνης;
Άντρας μισογύνης – χαρακτηριστικά
 
1)Κριτικάρουν συνέχεια κάθε γυναίκα
Ένας άντρας μισογύνης δεν χάνει ευκαιρία να κριτικάρει κάθε γυναίκα είτε για την εμφάνισή της είτε για την συμπεριφορά της. Δείχνει μία αρνητικότητα απέναντι στις γυναίκες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως χάνει την ερωτική του διάθεση. Είναι έτοιμος να «σνομπάρει» ή να ειρωνευτεί το γυναικείο φύλο απλά και μόνο για να δείξει την υπεροχή του.
2)Υποτιμούν κάθε γυναικεία προσπάθεια
Οποιαδήποτε γυναικεία προσπάθεια τον βρίσκει αντίθετο και με αρνητικά σχόλια. Ειδικά όταν μία γυναίκα γίνεται άξια θαυμασμού από τον περισσότερο κόσμο είτε σε εργασιακό επίπεδο είτε στην καθημερινότητα. Δεν μπορεί να αξιολογήσει τις καταστάσεις και να καταλάβει πως πολλές γυναίκες ξεπερνούν τον εαυτό τους για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα.
3)Ρίχνουν τα λάθη πάντα στις γυναίκες
Ένας άντρας μισογύνης δύσκολα αναγνωρίζει τα λάθη του αφού του είναι πιο εύκολο να τα ρίξει σε εσάς. Τα λάθη ανήκουν στις γυναίκες και ο άντρας μισογύνης το πιστεύει απόλυτα. για παράδειγμα, όταν ξεχάσει κάτι φταίτε πάντα εσείς, όπως κι όταν κάτι έχει πάει στραβά ή κάτι έχει ξεχάσει. Δεν μπορεί να παραδεχτεί πως «τι να κάνουμε και οι άντρες κάνουν λάθη»!
4)Οι γυναίκες είναι μόνο για την κουζίνα
Θα μπορούσαμε να πούμε πως ένα από τα πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά ενός άντρα μισογύνη είναι η συνηθισμένη ατάκα πως οι γυναίκα είναι μόνο για την κουζίνα. Δεν θεωρούν πως μία γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει και σε άλλους τομείς και μάλιστα να ξεχωρίσει! Ο άντρας μισογύνης διατηρεί μία παλιομοδίτικη αντίληψη για την γυναίκα άσχετα αν η ιστορία έχει αποδείξει πως μία γυναίκα μπορεί να διαπρέψει ακόμα και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Με απλά λόγια, αρνείται να δει την πραγματικότητα!
5)Οι δυναμικές γυναίκες είναι εχθρός
Θέλετε να διαπιστώσετε αν είναι μισογύνης; Δώστε βάση στην συμπεριφορά του και στα σχόλια του για μία «δυναμική γυναίκα»! δεν είναι καθόλου περίεργο να αρχίσετε να αναρωτιέστε αν η δυναμικές γυναίκες είναι ο βασικός εχθρός του. Αρνητικά σχόλια, άσχημη συμπεριφορά, ειρωνεία και μέσα σε όλα αυτά να ψάχνει ακόμη και στις λεπτομέρειες για να υποτιμήσει τον δυναμισμό της.
6)Ικανή και άξια είναι μόνο η μάνα τους
Φυσικά όμως ο άντρας μισογύνης δεν θα συμπεριλάβει μέσα στην αρνητικότητά του την μία και μοναδική γυναίκα που θεωρεί πως είναι ικανή και άξια, δηλαδή, την μητέρα του! Κάποιες φορές απορούμε αν θυμούνται πως γυναίκα τους έχει φέρει στον κόσμο. Μέσα στην μπερδεμένη και αλλόκοτη συμπεριφορά ενός μισογύνη άντρα η μάνα έχει ξεχωριστή θέση. Μπορεί δύσκολα να συνειδητοποιήσουμε, ακριβώς, τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του αλλά σίγουρα αν τον ακούσουμε να μιλάει με αγάπη και ενθουσιασμό για μία γυναίκα, αυτή θα είναι μόνο η μητέρα του!
Άντρας μισογύνης – πιθανές αιτίες
Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που οδηγούν έναν άντρα σε μία τέτοια συμπεριφορά;
1)Η σχέση με την μητέρα του
Πολλοί πιστεύουν πως η συμπεριφορά της μητέρας απέναντι στον γιο μπορεί να καθορίσει και την μετέπειτα πορεία του σχετικά με τις γυναίκες γενικότερα! Για παράδειγμα, μία αυταρχική μητέρα μπορεί να δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα στον γιο για τις γυναίκες. Κι αν αναρωτιέστε γιατί δεν αντιδράει στην μητέρα του, η απάντηση είναι πως υπάρχει ένα δεσμός αγάπης που δεν του το επιτρέπει. Είναι πολύ πιο εύκολο να «ξεσπάσει» σε μία ξένη γυναίκα και κάποιες φορές ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει πού οφείλεται αυτή η συμπεριφορά του. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και από μία υπερπροστατευτική μητέρα η οποία ποτέ δεν του έδωσε χώρο και χρόνο με τον εαυτό του.
2)Προδοσία από κάποια γυναίκα
Άλλη μία πιθανή αιτία που μπορεί να κάνει έναν άντρα μισογύνη είναι μία κακιά στιγμή ή και περισσότερες με το γυναικείο φύλο. Δηλαδή, μία προδοσία, η κοροϊδία ή ακόμα και μία άσχημη συμπεριφορά που τον μείωσε ως άντρα και όλα αυτά φυσικά από κάποια γυναίκα. Δεν εμπιστεύονται πια και δεν μπορούν να δούνε με αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό καμία γυναίκα.
3)Έλλειψη αυτοπεποίθησης
Η έλλειψη αυτοπεποίθησης σε συνδυασμό με τον αντρικό εγωισμό μπορούν να δημιουργήσουν μία τέτοιου είδους κατάσταση. Σας θυμίζει κάτι η παροιμία «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια»; Σε πολλές περιπτώσεις θα δούμε πως ένας μισογύνης άντρας αντιπαθεί περισσότερο γυναίκες που τα κατάφεραν πολύ καλά στην ζωή τους η που γενικότερα κάνουν έξυπνες κινήσεις.

Άντρας μισογύνης – πώς να το αντιμετωπίσεις

 
Είναι μία κατάσταση που αντιμετωπίζετε ή ένας άντρας μισογύνης δεν μπορεί να δει τα πράγματα διαφορετικά;
 
1)Με συζήτηση
Μήπως για να συνειδητοποιήσει στην πραγματικότητα τι συμβαίνει γύρω του, θέλει τον δάσκαλό του; Αν έχετε την καλή διάθεση να παίξετε αυτόν τον ρόλο παρά τα εμπόδια που θα συναντήσετε, τότε χρησιμοποιήστε την συζήτηση σαν πλύση εγκεφάλου. Κινηθείτε, όμως, έξυπνα και δώστε βάση στα λόγια του για να καταλάβετε τι είναι αυτό που πυροδοτεί μια τέτοια συμπεριφορά στον ίδιο. Αν καταλάβετε που είναι το πρόβλημα τότε θα βρείτε και την λύση.
2)Με αποδείξεις
Μήπως τελικά και ο μισογύνης άντρας μπορεί να αγαπήσει; Για να μην είμαστε απόλυτες καλό είναι να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως κάθε άνθρωπος χρειάζεται την ευκαιρία του! ίσως ακόμα καμία γυναίκα να μην κατάφερε να του αποδείξει πως αξίζει να δει τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία ή ίσως να μην βρήκε τα κουμπιά του. Η αλήθεια είναι πως ένας άντρας μισογύνης χρειάζεται διπλωματία, λεπτό χειρισμό αλλά και δυναμική στάση από την μεριά μας. Οι αποδείξεις γι’ αυτόν είναι πολύ σημαντικές για να αρχίσει να αλλάζει γνώμη!
@dynamikhgynaika
Tags from the story
Written By
More from Labros

Αναρωτιέσαι αν όλα πάνε καλά στη ζωή σου; Σου δίνουμε 3 ενδείξεις!

Ο κάθε άνθρωπος ορίζει διαφορετικά αν όλα πάνε καλά στη ζωή του…...
Read More