Αυτά Είναι Τα Φρούτα Για Τον Έλεγχο Του Ουρικού Οξέος

Η φυσιολογική διάσπαση των κυττάρων καθώς πεθαίνουν παράγει ουρικό οξύ, το οποίο υποβάλλεται σε επεξεργασία από τα νεφρά και αποβάλλεται από το σώμα μέσω των ούρων.

Εάν τα επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα είναι πολύ υψηλά, μπορεί να σχηματιστούν κρύσταλλοι, οι οποίοι προκαλούν οδυνηρές καταστάσεις όπως ουρική αρθρίτιδα ή πέτρες στα νεφρά. Αν ανησυχείτε για τα επίπεδα ουρικού οξέος, εδώ είναι 7-8 φρούτα που μπορείτε να καταναλώσετε για να το μειώσετε με φυσικό τρόπο.

Μήλα

Τα μήλα περιέχουν μηλικό οξύ, το οποίο πιστεύεται ότι διασπά το ουρικό οξύ και το αποβάλλει από το σώμα. Η προσθήκη ενός μήλου την ημέρα στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα ουρικού οξέος με την πάροδο του χρόνου.

Blueberries

Τα blueberries περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιοφλαβονοειδών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του ουρικού οξέος στο σώμα. Τα βιοφλαβονοειδή έχουν επίσης μια σειρά από άλλα οφέλη, όπως η υποστήριξη του υγιούς δέρματος και των ματιών.

Κεράσια

Τα κεράσια περιέχουν επίσης πολλά βιοφλαβονοειδή. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα κεράσια είναι από τα καλύτερα φρούτα για τη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή, όπως λεμόνια, λάιμ και πορτοκάλια, περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και κιτρικού οξέος. Τόσο το κιτρικό οξύ όσο και η βιταμίνη C μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του ουρικού οξέος.

Cranberries

Όπως τα blueberries και τα κεράσια, τα cranberries περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα βιοφλαβονοειδών για την καταπολέμηση του ουρικού οξέος. Επιπλέον, τα cranberries είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη μιας υγιούς ουροποιητικής οδού, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού πετρών στα νεφρά από το ουρικό οξύ.

Ελιές

Τρώγοντας ελιές ή χρησιμοποιώντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο μαγείρεμα, μπορείτε να βοηθήσετε στη μείωση του ουρικού οξέος. Οι ελιές είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και περιέχουν μια υψηλή ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία προτείνεται για τη μείωση του ουρικού οξέος.

Φράουλες

Οι φράουλες περιέχουν επίσης βιοφλαβονοειδή που μειώνουν το ουρικό οξύ. Τα βιοφλαβονοειδή στις φράουλες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στην πρόληψη της διάσπασης του κολλαγόνου.

Τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα μπορεί να προκαλέσουν οδυνηρές ασθένειες όπως ουρική αρθρίτιδα ή πέτρες στα νεφρά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά νόστιμα φρούτα που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας για να μειώσετε το ουρικό οξύ με φυσικό τρόπο.

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

@relieved.co

Tags from the story
Written By
More from Labros

Οι αισθηματικές προβλέψεις Ταρώ την εβδομάδα 12 ως 18/3/2018.

Οι αισθηματικές προβλέψεις Ταρώ για τα 12 ζώδια, της εβδομάδας 12 ως...
Read More