3 σημάδια ότι είσαι σοβαρά εξαρτημένη από τον πρώην σου.

Σίγουρα έχεις και εσύ κάποια φίλη η οποία όπου σταθεί και όπου βρεθεί αναφέρει τον πρώην της λέγοντας και ξαναλέγοντας πως ήταν ο καλύτερος και ο μοναδικός άντρας που αγάπησε ποτέ.

Υπάρχει αλήθεια σε αυτές τις συναισθηματικές εξάρσεις ή πρόκειται για υπερβολές της στιγμής;

H Dr. Lisa Marie Bobby, η οποία ειδικεύεται σε θέματα σχέσεων, οικογένειας και γάμου, στο καινούργιο της βιβλίο με τίτλο “Exaholics: Breaking Your Addiction to an Ex Love”, εξηγεί τι κρύβεται πίσω από την τάση να κολλάς με έναν πρώην, να πιστεύεις ότι είναι τα πάντα για σένα και ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς εκείνον. Πρόκειται για αληθινή εξάρτηση ή για μία απλή ευαισθησία; Όπως λέει η Dr. Lisa θα πρόκειται για πραγματική εξάρτηση αν ….

1. Όταν χωρίζεις, νιώθεις πως όλη σου η ζωή γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια σου 
Εντάξει, πάντα μετά από ένα χωρισμό νιώθεις κάπως άδεια. Λογικό είναι. Όπως, όμως, αναφέρει Dr. Lisa Marie Bobby, τα άτομα που είναι -ή μάλλον ήταν- εξαρτημένα από τον σύντροφό τους, νιώθουν συχνά πως «έχουν χάσει το νόημα της ζωής τους» και έχουν την ανάγκη να ενταχθούν σε κάποιο κοινωνικό σύνολο προκειμένου να μην αισθανθούν εντελώς «χαμένοι».
2. Είσαι επιρρεπής σε ό,τι μπορεί να σου προκαλέσει εξάρτηση
Είτε αυτό είναι αλκοόλ, είτε γλυκά, είτε ανελέητο shopping. Όλες μετά από έναν χωρισμό βγαίνουμε με τις φίλες μας, πίνουμε και τρώμε λίγο παραπάνω (εντάξει, αρκετά παραπάνω)μ αλλά η Dr. Bobby υποστηρίζει πως αν νιώθεις επιτακτικά την ανάγκη να προσκολληθείς σε κάτι (όπως έκανες και με την σχέση σου), τότε πιθανότατα μιλάμε για εξάρτηση.
3. Μετράς τις ημέρες από την τελευταία φορά που μίλησες μαζί του 
Αν δεν είσαι φαντάρος που περιμένει να απολυθεί, δεν έχεις κανένα άλλο λόγο να μετράς μέρες για κάτι (εντάξει, ίσως μόνο για το πότε θα βγει το καινούργιο επεισόδιοGames of Thrones, αλλά σίγουρα όχι για το πότε μίλησες τελευταία φορά μαζί του). Σύμφωνα με την
Dr. Bobby, αυτό συμβαίνει επειδή υποσυνείδητα θέλεις να δεις πόσο αντέχεις να μείνεις εντελώς μακριά του, μία συμπεριφορά που παρουσιάζει κάθε εξαρτημένο άτομο.
Αν ταυτίζεσαι με κάποιο από τα παραπάνω, η Dr. Bobby προτείνει να προσπαθήσεις να “καλύψεις” το κενό του χωρισμού, προσπαθώντας σιγά σιγά, χωρίς να αγχωθείς ή να πιέσεις καταστάσεις, να κάνεις μια νέα σχέση, όσο το δυνατόν πιο ήρεμη, έτσι ώστε να μπορέσεις σιγά σιγά να βρεθείς σε μια συναισθηματική ισορροπία και σταδιακά να ξεπεράσεις το αίσθημα της εξάρτησης. Αν, πάλι, αυτό δεν σου είναι εύκολο, σου έχουμε8 πράγματα που μπορούν όντως να σε βοηθήσουν να νιώσεις υπέροχα μετά από ένα χωρισμό. 

 

@cosmopolitan.com
Tags from the story
Written By
More from Labros

Ημερήσια Ταρώ

Καλώς ήλθατε στην ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη Ταρώ. Συμπληρώστε το e-mail σας ,την...
Read More