10 τοξικές συμπεριφορές που καταστρέφουν μια σχέση

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες. Μπορεί να νιώθετε αγάπη και πάθος ο ένας για τον άλλο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να στηρίξει μια μακρά, ευτυχισμένη και ικανοποιητική σχέση. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που μπορεί να χαλάσουν τον δεσμό.

Εκείνοι που επιδιώκουν να βρουν την αδελφή ψυχή τους, συχνά επικεντρώνονται στα εξωτερικά και επιφανειακά στοιχεία, όπως την καλή εμφάνιση, το ωραίο σώμα και μια καλή καριέρα. Δεν θα πούμε ότι αυτά δεν είναι σημαντικά, αλλά δεν είναι αρκετά.

Κάθε άνθρωπός έρχεται με τη δική του προσωπικότητα και ιδέες. Είναι δύσκολο να κοιτάξουμε μέσα μας και να αναγνωρίσουμε τις αδυναμίες μας και είναι ακόμη πιο δύσκολο να αλλάξουμε. Παρ ‘όλα αυτά, εδώ είναι συμπεριφορές που μπορούν να χαλάσουν τη σχέση σας, ανεξάρτητα από το πόσο ερωτευμένοι είστε.

# 1. Τα φαντάσματα των προηγούμενων σχέσεων
Το να μεταφέρετε τις «αποσκευές» από τις προηγούμενες σχέσεις σας θα διαβρώσει την νέα. Λύστε μέσα σας ό, τι έχει συμβεί, έτσι ώστε να προχωρήσετε πραγματικά με τον νέο σας σύντροφο.

# 2. Να είστε αξιόπιστοι
Μπορείτε να πείτε όλα τα θαυμάσια πράγματα που ο σύντροφός σας περιμένει, αλλά αν αυτός ή αυτή δεν σας εμπιστεύεται, τότε τα λόγια και τις πράξεις σας δεν θα σημαίνουν τίποτα. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας γιατί δεν είστε αξιόπιστος και να αρχίσετε μια διαδικασία αλλαγής.

# 3. Οπτική επαφή
Ανεξάρτητα από το είδος της σχέσης που έχετε, η επικοινωνία είναι σημαντική και μέρος αυτής είναι επαφή με τα μάτια. Κοιτάζοντας τον σύντροφό σας επιβεβαιώνει είστε παρόντες, ακούτε και δεσμευμένοι. Αποφεύγοντας κάτι τόσο βασικό σημαίνει ότι είστε ερωτευμένοι, αλλά πολύ δειλοί για να το παραδεχτείτε.

# 4. Σταματήστε να γκρινιάζετε
Τίποτα δεν είναι ποτέ αρκετά καλό και είστε περισσότερο από πρόθυμοι να επισημάνετε όλα τα πράγματα που ο σύντροφός σας κάνει λάθος. Δεν είστε τέλειοι και αυτή η συνεχής γκρίνια γίνεται συνήθεια και είναι επίσης καταστροφική.

# 5. Μην ξεχνάτε να γιορτάζετε
Βρήκατε ο ένας τον άλλον και μερικοί άνθρωποι περνούν μια ζωή χωρίς αυτή την επιτυχία. Γιορτάστε την αγάπη και τη ζωή σας μαζί. Δεν είναι κακό το να δείχνετε τη χαρά σας που είστε στη ζωή του άλλου.
Juliane Berry

# 6. Το να είστε εγωκεντρικός δεν δείχνει αυτοπεποίθηση
Δεν αφορούν τα πάντα εσάς. Θα πρέπει να δώσετε περισσότερα από τον εαυτό σας, να είστε πρόθυμοι να υποχωρήσετε και να κάνετε θυσίες. Αν ασχολείστε μόνο με τον εαυτό σας, όλη την ώρα, ο σύντροφος σας θα αρχίσει να αποσύρεται και τελικά θα φύγει από τη σχέση.

# 7. Το σεξ είναι απαραίτητο
Όλοι έχουν σεξουαλικές ανάγκες. Κρατήστε το σεξ συναρπαστικό και διασκεδαστικό. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το σεξ ως τιμωρία ή ως ένα σύστημα ανταμοιβής. Είναι μειωτικό για την πράξη και αφαιρεί την ουσία της.

# 8.Ενεργείτε σαν να είστε single
Μπορείτε να νοιάζεστε για τους φίλους σας και να σας αρέσει να βγαίνετε έξω μαζί τους. Απλά θυμηθείτε ότι δεν είναι ο/η σύντροφος της ζωής σας. Βρείτε μια ισορροπία και μην ξεχνάτε ότι είστε σε μια σχέση που χρειάζεται την αγάπη σας, την προσοχή σας και το χρόνο σας.

# 9. Οικονομικά ανεύθυνοι
Όταν είστε σε μια σχέση και αυτή είναι σοβαρή θα πρέπει να σκέπτεστε σαν ζευγάρι. Πριν πάτε για τα ψώνια σας, ελέγξετε ποια πράγματα χρειάζονται στο σπίτι. Επίσης, δεν πρέπει να αφήνετε την οικονομική επιβάρυνση στον άλλον, ενώ εσείς ψωνίζετε μέχρι τελικής πτώσης.

# 10. Το να είστε ασεβείς
Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσετε για τα πάντα και αυτό είναι απολύτως λογικό. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι η ασέβεια με ότι συνεπάγεται αυτό. Δείξτε στο σύντροφό σας το ίδιο επίπεδο σεβασμού με το οποίο θέλετε να αντιμετωπίζεστε.

@dailystories

Tags from the story
Written By
More from Labros

Εβδομαδιαίες προβλέψεις Σμάρω Σωτηράκη 21 ως 27/5/2018.

Η Σμάρω Σωτηράκη είναι εδώ με τις αναλυτικές εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις για...
Read More