10 Σημάδια – Καμπανάκια που Υποδηλώνουν Αγχώδη Διαταραχή. Μην Αγνοήσετε το #6!

Όλοι τυχαίνει να νιώθουμε αδιάθετοι. Αλλά εάν όμως κάτι σας ενοχλεί για καιρό, θα πρέπει να το κοιτάξετε. Πιθανώς να οφείλεται στο στρες. Πολλοί γιατροί λένε πως μπορεί να προκαλέσει πολλές διαφορετικές ασθένειες.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο συχνά συμπτώματα πως το σώμα μας είναι επηρεασμένο από το στρες.

1. Δερματικές ασθένειες.

Η ψωρίαση, η ακμή και άλλες δερματικές ασθένειες μπορούν να προκληθούν από το στρες. Οι επιστήμονες έκαναν έρευνες σε μαθητές και είδαν μεγάλη σύνδεση ανάμεσα στο ψυχολογικό στρες και τα δερματικά προβλήματα.

2. Αλλαγές στο βάρος

Φαίνεται πως το στρες αυξάνει την παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλης. Εάν κάποιος έχει πολύ από αυτή την ορμόνη, θα τρώει περισσότερο, το σώμα θα παράγει λιγότερη τεστοστερόνη και θα καίει λιγότερες θερμίδες. Αυτό θα σας κάνει να παίρνετε βάρος.

3. Συχνά κρυώματα

Όπως είπαμε, το στρες αυξάνει την κορτιζόλη στο αίμα, η οποία μειώνει τις φλεγμονές. Ωστόσο, εάν κάποιος έχει χρόνιο στρες, το ανοσοποιητικό γίνεται λιγότερο ευαίσθητο στην κορτιζόλη, με αποτέλεσμα να παράγονται περισσότερες φλεγμονές. Έτσι, το σώμα είναι πιο πιθανό να αρρωστήσει.

4. Διαταραχές του γαστρεντερολογικού συστήματος

Εάν τα φάρμακα για τον πόνο στην κοιλιά δεν βοηθάνε, πιθανώς να σας βοηθήσει μία επίσκεψη στον ψυχολόγο.

5. Δυσκολία στην συγκέντρωση

Όσοι είναι πιεσμένοι για καιρό δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στις καθημερινές δουλειές. Εάν βλέπετε πως δεν είστε τόσο συγκεντρωμένοι όσο ήσασταν, μάλλον είναι καιρός να χαλαρώστε και να ξεκουραστείτε λιγάκι.

6. Τριχόπτωση

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο ότι το στρες οφείλεται για ολική ή μερική τριχόπτωση. Εάν δείτε πως παρά τις αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες, η τριχόπτωση δεν υποχωρεί, πιθανώς να οφείλεται το άγχος.

7. Πονοκέφαλοι

Μερικές φορές οι πονοκέφαλοι προκαλούνται από το στρες στο σπίτι ή την δουλειά.

8. Χαμηλή λίμπιντο

Εάν είστε πολύ πιεσμένοι, δεν θα έχετε όρεξη. Μία καλή λύση είναι να κάνετε μαζί ένα ταξίδι.

9. Προβλήματα με τον ύπνο

Εάν έχετε πολύ στρες πιθανώς να δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε. Εάν τα χάπια για τον ύπνο δεν βοηθάνε, καλό θα είναι να δείτε έναν γιατρό.

10. Καρδιαγγειακές ασθένειες

Οι καρδιές μας περνάνε πολλά σε όλη μας την ζωή. Το άγχος τις επηρεάζει άσχημα. Το χρόνιο στρες έχει αποδειχτεί πως είναι η πιο συνηθισμένη αιτία καρδιαγγειακών ασθενειών.

Εσάς πώς αντιδράει το σώμα σας στο στρες;

ΠΗΓΗ: brightside.me

Tags from the story
Written By
More from Labros

Ημερήσια Ταρώ

Καλώς ήλθατε στην ημερήσια αισθηματική πρόβλεψη Ταρώ. Συμπληρώστε το e-mail σας ,την...
Read More